Estació Torberes d’Almardà

L’estació d’anellament científic d’aus Torberes d’Almardà està situada al LIC i ZEPA Marjal d’Almenara, en terme de Sagunt, rodejada de torberes i una zona naturalitzada de senillar quasi continu que abasta uns 2 km quadrats, limitada al Nord per cultius de temporada de Quartell i Almenara, a l’Oest per cultius de cítrics i a l’Est i Sud per infrastructures i urbanitzacions.

El paratge forma part de la reserva de fauna del Samaruc, junt a la Finca de Penya, reserva gestionada per l’associació mediambiental AE-Agró. L’estació es troba en un camí poc transitat que connecta la Finca de Penya amb llacunes creades per l’explotació de torba a l’extrem Sud de la Marjal d’Almenara.

A l’Est de l’estació hi ha una llacuna profunda amb poca vegetació. A l’Oest s’estén un paratge inundat de 50 cm de profunditat travessada per canals i anguileres i ocupat per complet per vegetació palustre. La qualitat de l’aigua és bona i el paratge manté un nivell pràcticament constant al llarg de l’any.

S’anella cada dues setmanes de mitjana i les espècies capturades són les associades a zones humides i representatives de paratges ben conservats.

Torberes d'Almardà